Schooldomein

Basisschool De Spreeuwen is gelegen aan de Battelsesteenweg 259 en strekt zich uit tot aan de Leuvense Vaart (Auwegemvaart). Als fietser of wandelaar aan de vaartkant is onze school allicht al opgevallen.
Onze school beschikt over drie in- en uitgangen:

  • aan de Battelsesteenweg,
  • via de Boetestraat (rode pijl)
  • langs de Auwegemvaart (groene pijl)

Zoals de luchtfoto bovenaan toont, hebben we een zeer uitgestrekt schooldomein.  Zo heeft elke leeftijdsgroep een eigen plekje op het grote domein.

De kleutertjes en de kinderen van het 1ste leerjaar vertoeven in de groene zone. Zij hebben zelfs een eigen tuintje aan de klas! Dit geeft ontzettend veel mogelijkheden in het verlengde van de klas.

Het 2de, 3de en 4de leerjaar leert en speelt in de blauwe zone.

Onze oudste leerlingen van het 5de en 6de leerjaar vinden hun plekje in de paarse zone.

Het is fijn dat onze leerlingen zoveel ruimte hebben tijdens de schooldag!

We hebben oog voor de verkeersveiligheid in onze schoolomgeving! 

Uiteraard promoten wij het wandelen of de fiets, maar we begrijpen tevens dat dit niet voor iedereen haalbaar is. Samen met ouders en team werken we actief aan een veilige schoolomgeving.

De Boetestraat is een doodlopende straat. Voor en na schooltijd is dit ook een schoolstraat, zodat de kinderen zich veilig kunnen bewegen aan de rode schoolpoort. Indien u met de wagen komt, kan u parkeren op de Battelsesteenweg, in de Nattehofstraat of de Karperstraat, zodat u vervolgens een stukje te voet doet en de school betreedt via de rode poort (Boetestraat).

Daarnaast kan u parkeren in de Koolstraat of Kapelleblokstraat en dan een klein stukje wandelen langs de Leuvense vaart, zodat u de school betreedt via de groene poort.
Tot slot kan u uw kind(-eren) ook afzetten aan de bushaltes voor de school (= kiss-and-ride-zone), zodat zij langs de rode poort binnenkomen.

Wij hebben ook een eigen schoolbus.  Ook dit is een optie om naar school te komen!

Digitale schoolroutekaart van Mechelen