Ligging – parking

Basisschool De Spreeuwen is gelegen aan de Battelsesteenweg 259 en strekt zich uit tot aan de Leuvense Vaart.
Hierdoor beschikt onze school over drie in- en uitgangen: aan de Battelsesteenweg, via de Boetestraat of langs de Auwegemvaart.

We raden echter iedereen af om met de auto in de Boetestraat te rijden, aangezien dit een doodlopende straat is, waardoor er veel hinder en overlast ontstaat. Daarom vragen we aan de ouders om gebruik te maken van de omliggende straten om hun zoon/dochter te brengen of af te halen.

Indien u met de wagen komt, kan u parkeren op de Battelsesteenweg, in de Nattehofstraat of de Karperstraat, zodat u vervolgens een stukje te voet doet en de school betreedt via de rode poort (Boetestraat) of langs de voordeur (Battelsesteenweg).

Daarnaast kan u parkeren in de Koolstraat of Kapelleblokstraat en dan een klein stukje wandelen langs de Leuvense vaart, zodat u de school betreedt via de achteringang.
Tot slot kan u uw kind(-eren) ook afzetten aan de bushalte voor de school (= soort kiss-and-ride-zone), zodat zij langs de voordeur binnenkomen.

Uiteraard promoten wij het wandelen of de fiets, maar we begrijpen tevens dat dit niet voor iedereen haalbaar is. Samen werken aan het mobiliteitsprobleem en een veilige schoolomgeving is een must.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.

Digitale schoolroutekaart van Mechelen